V nedeljo 28.6. je v Mirni Peči potekalo cestno državno prvenstvo za mlajše mladince, starejše mladinke, članice, mladince, mlajše člane in člane. Krog je bil dolg 12 km in zelo razgiban. Sestavljala sta ga dva večja klanca in nekaj manjših ter skoraj nič ravnine.
Prvi so startali starejši mladinci, kjer so nas zastopali Martin Lavrič, Patrik Komel, Žiga Čuk, Aljaž Mugerli in Simon Čibej. Prevoziti so morali 9 krogov. Čez 30 min so se jim na progi pridružili mlajši mladinci, med njimi tudi Anže Skok, starejše mladinke in članice, ki so vozili dirko dolgo 6krogov. Pri mlajših mladincih je zmago slavil Nik Čemažar (Sava Kranj), odličen drugi je bil naš Anže, tretji pa je bil Aljaž Omerzel (Adria mobil). Pri starejših mladincih pa je zmagal Tilen Finkšt (Radenska AS), 2. mesto je dosegel Gorazd Per (Adria Mobil), 3. pa je bil Žiga Horvat (KK Tropovci), Simon je dirko končal na 15.mestu, Aljaž pa na 18. mestu, Martin je zaradi padca dirko končal predčasno, Žigo in Patrika pa je izločila metla.
Zadnji so startali mlajši člani in člani, ki so vozili dirko dolgo 15 krogov. Med mlajšimi člani je zmagal David Per (KK Adria), med člani pa je zmagal Luka Pibernik (Lampre Merida), 2. mesto je dosegel Kistjan Fajt (KK Adria), 3. mesto pa je dosegel Borut Božič (Astana), 4. mesto pa je dosegel Jan Tratnik (Team BMC Amplatz), Žiga Grošelj (Sava Kranj) je bil 14. Dejan Bajt ( Team BMC Amplatz) pa 19. Matica Grošelj in Miha Poljanca pa je izločila metla.

rezultati