V petek 12.6. je v sklopu maratona Franje potekalo tudi državno prvenstvo v vožnji na čas za mladince in mlajše mladince ter ženske in člane. Trasa je potekala iz BTC-ja do Domžal, kjer so obrnili in nazaj v BTC, kar je skupaj naneslo dvaindvajset ravninskih kilometrov. Tekmovalce je oviral dokaj močan bočni veter.

Prvi se je v dresu Sloge z uro spopadel Anže Skok. Njegova povprečna hitrost je bila 40,776 km/h, čas, ga je dosegel pa je zadostoval za končno uvrstitev na trinajsto mesto med mlajšimi mladinci.

Naslednji od naših je bil Patrik Komel, ki pa je imel smolo s kolesom.  Tri kilometre pred ciljem mu je odpovedal prednji menjalniks in veriga je ostala na manjšem zobniku. Kljub temu je Patrik tekmovanje zaključil kot trinajsti v konkurenci starejših mladincev. Njegova povprečna hitrost je bila 44,164 km/h. Kmalu za njim je bil na vrsti Simon Čibej, ki je dosegel dvajseti čas (povprečna hitrost 42,999 km/h). Takoj za njim pa se je s štartne rampe pognal še Žiga Čuk, ki je za celotno traso potreboval 32 minut in 3 sekunde ter zasedel šestindvajseto mesto. Njegova povprečna hitrost je bila 41,186 km/h.

Proti večeru so prišli na vrsto tudi mlajši člani in člani do 23 let, ki pa so morali traso prevoziti dvakrat, kar pomeni 44 km. Tudi tukaj je nastopilo nekaj bivših Slogovcev, zato smo z zanimanjem pospremili tudi njihove nastope. Žiga Grošelj (Sava Kranj) je v kategoriji mlajših članov osvojil šesto mesto – njegova povprečna hitrost je bila 47,417 km/h. Sledil je nastop Dejana Bajt (Amplatz BMC), ki je bil v članski konkurenci peti (povprečna hitrost 46,430 km/h). Zadnji od naših pa je štartal Jan Tratnik (Amplatz BMC). Jan je s super vožnjo, povrečna hitrost je bila namreč kar 50,539 km/h, ugnal vse konkurente in tako v Idrijo prinesel novi naslov državnega prvaka – ČESTITAMO!

rezultati

DPK_01 DPK_02 DPK_03 DPK_04 DPK_05 DPK_06 DPK_07