Na dokaj sončno in vročo nedeljo 23.6. je v Gabrju na dolenjskem potekalo državno prvenstvo v cestni vožnji za kategorije mlajši mladinci, starejši mladinci, mlajši člani in  člani. Razgibana in obenem tudi dokaj tehnično zahtevna trasa je obetala zanimive boje in veliko selekcijo med tekmovalci. Veliko število na
Prvi so se na start podali starejši mladinci, kjer je Miha Poljanec branil idrijske barve v dresu kranjske Save. Dirko je dobil kolesar Adrie Mobila Domen Lojz Novak pred Kristjanom Kumar (Hit Casinos) in Davidom Per (Adria Mobil). Miha je bil v šprintu glavnine 2. in tako zasedel končno 7.mesto.
10 minut po startu starejših pa so se na start mlajših mladincev odpravili naši matadorji: Luka Laharnar, Žiga Čuk, Martin Lavrič in Simon Čibej. Po dobrem začetku je konec drugega kroga Luka imel težave z verigo, se ustavil in izgubil stik s skupino. In ko je že kazalo, da bo spet ujel grupo, mu je sapa pošla, dva kroga pozneje pa je bil izločen iz dirke. Kasneje je podobne težave imel tudi Žiga, le da je on prišel do cilja in sicer kot 28. Dirko pa je odločil sprint 4 kolesarjev, ki so se v zadnjih metrih odlepili od glavnine. Simon je na tem mestu rahlo zamudil, saj je imel v zadnjem kilometru težave s krči. Vendar pa je na koncu dobro odsprintal tudi sam in osvojil končno 8. mesto, 2. mesti za njim pa je ciljno črto prečkal še Martin.
Na koncu pa je sledila tudi za javnost najbolj zanimiva dirka članov. Tu so nastopali tudi idrijski kolesarji: Borut Božič (Astana), Jan Tratnik (Tirol) in Žiga Grošelj (Sava Kranj). Na žalost so vsi odstopili. Zmagal pa je Luka Pibernik (Radenska KD Življenje), ki je v šprintu ubežnikov premagal Mateja Mugerlija (Adria Mobil) in Jureta Golčerja (Tirol).

Fotogalerija

Rezultati