priprave_04Ducat slogovcev se odpravi proti morju nabirat prve kilometre v sezoni in v Mihatovem dnevniku je nastal tale zapis:

petek, 15. februar

Informativni dan na srednjih šolah nas je nekatere malce zadržal, kljub temu smo iz Idrije odrinili pravočasno. Vožnja z avtomobili se je končala na sredi poti do morja. Od tam naprej smo že začeli nabirati prve kilometre v letošnji sezoni. Bližje, ko smo bili morju, manj je bilo snega ob cesti. Pred Trstom nas je čakal dolg spust in vsi smo uživali v hitrosti, nihče pa ni slutil, da bomo potem pristali na cesti, ki ni ravno predvidena za kolesarjenje. S pomočjo tehnik prebijanja skozi divjino smo se rešili iz te neprijetne situacije…  Vsi izmučeni v objemu teme smo le prišli do hotela in kaj hitro zajadrali v sanje.

priprave_01

sobota, 16. februar

Prva noč na pripravah je hitro minila in spočiti smo začeli z jutranjo telovadbo v strunjanskih solinah. Na zajtrku smo si nabrali dovolj energije in kmalu že delali prve kilometre ob slovenski obali. Ker pa naša obala ni tako zelo velika je pot zavila k sosedom na Hrvaško. Tam imajo malce drugačna pravila, tako da smo se morali razdeliti v manjše skupinice in pot nadaljevati ločeno. Čez kraške gričke smo prišli do hrvaškega morja v Savudriji in se nato obrnili proti Bujam.

Po končanem treningu je sledila okusna kolesarska pojedina, makaroni kaj pa drugega. Kratek počitek in spet smo bili aktivni, tokrat v bazenu.  Drugi dan je minil brez večjih pripetljajev, z mislimi pa se že pripravljamo na jutri.

SAMSUNG

nedelja, 17. februar

Sledil je tretji dan, najdaljši od vseh. Jutranja telovadba, zajtrk in spet smo bili na kolesih. Hrvaška nas je sprejela na mejnem prehodu ob sečoveljskih solinah, kilometre pa smo se odločili nabirata bolj v notranjosti celine. Začeli smo na zanimivem, razgibanem terenu, po dolgem spustu pa se je le ta skoraj popolnoma uravnal. Za vsakim ovinkom na koncu ravnine je bila nova ravnina. Končno smo prišli do vznožja 5km dolgega klanca in se nekje na sredini vrnili v Slovenijo. Cesta nas je iz planote popeljala naravnost v Koper. Od tam nismo bili več daleč do naših prenočišč, pot ob obali, klanec in nekaj čez sto kilometrov je bilo za nami.

priprave_14

ponedeljek, 18.februar

Zadnji dan priprav se je začel kot po navadi. Po zajtrku je sledilo še pakiranje in nekateri so nas zapustili predčasno. Ostali smo se napotili s kolesi proti domu. Skozi Koper čez Črni kal, kjer pa je nekatere prav pošteno presenetila hladna burja. Od Kozine je prav pošteno brila okoli nas, a vseeno smo se prebili vse do Sežane. Tam pa smo bili ''rešeni'', topla oblačila in nova energija sta nam dala dovolj moči vse do Vipave. 

Po napornih pripravah smo si prav vsi zaslužili veliko pico. Največja pica pa seveda pripada trenerjem, ki so nas spremljali in nam dajali hrano ter pijačo, ko smo jo najbolj potrebovali. Če potegnemo črto smo se imeli več kot fajn in naredili uspešen uvod v sezono treniranja na dveh kolesih. Slabih 400 km in 17 ur kolesa je pisalo na števcih.

priprave_25

Fotodokumentacija