Od petka do nedelje je v Idriji in njeni okolici potekala že četrta izvedba etapna dirke za dečke in deklice. Tako kot na največjih dirkah so se deklice in dečki v treh etapah borili za majice v barvah idrijske zastave. Najžlahtnejša je živo srebrna majica, ki jo prejme najhitrejši po času. Zlato majico dobi tisti, ki na ciljih in letečih ciljih osvoji največ točk. Za najboljšega hribolazca pa je rezervirana cinobaritna majica oz. rdeča pikasta majica. Med stoterico zbranih na štartu je bilo tudi kar lepo število naših kolesarjev. Za barve KD Sloga 1902 so se v kategoriji deklic C borile Ivana Rosa Novak, Nuša Moroz in Špela Čuk. Med dečki C pa Jošt Svetličič, Marcel Skok in Jan Kenda. Pri dečkih B pa so nas zastopali Tine Jereb, Lenart Tušar, Aleš Skok, David Svit Novak in Nace Gnezda.

V petkovi prvi etapi se je stoterica tekmovalcev borila s strmim vzponom iz Kanomlje na Razpotje. V 3,7km dolgem vzponu so morali premagati 257m višinske razlike klanca s povprečnim naklonom 6,7%, pri tem pa je naklonina najstrmejšega odseka kar 13,8%. Dečki C ter deklice C in B pa so štartali dober kilometer višje.

V drugi etapi – kronometru v Idrijsko Belo, so fantje in dekleta v posamični vožnji bili boj s časom in 5,8 km dolgo traso, ki se od Podroteje do kopališča na Lajštu povzpne za 74 metrov.

Nedeljsko dopoldne je bilo rezervirano za tretjo etapo – krožno dirko po ulicah Idrije. Tehnično zelo zahtevna 1250m dolga trasa je bila začinjena s kratkim a dokaj zahtevnim vzponom na vrhu katerega je bil vsakih nekaj krogov tudi gorski cilj. Da je bila mera polna, pa je bil vsakih nekaj krogov na ravnem delu v Rožni še leteči cilj.
V prvi dirki so C-jevci morali prevoziti 12 krogov ter zbirati točke na dveh gorskih in dveh letečih ciljjih. B-jevci so imeli dvajset krogov in po tri leteče in gorske cilje. Najstarejši pa so v tridesetih krogih prevozili 37,5km ter po štirikrat šprintali za gorske točke in na letečih ciljih.
Zahtevna trasa je sicer terjala kar nekaj padcev, a na srečo so jo kolesarji odnesli le z odrgninami.

Kot smo že na začetku omenili so se kolesarji borili za majice. Tokrat sta jih podeljevala naša nekdanja člana, ki trenutno pedala vrtita v tujini Borut Božič (Cofidis) in Jan Tratnik (Amplatz BMC).
Živo srebrna majica za najhitrejšega po času, ki je hkrati tudi zmagovalec dirke za veliko nagrado Idrije je pri dečkih C oblekel Aljaž Turk (Adria Mobil). Od naših je Jan osvojil končno tretje, Marcel peto, Jošt pa sedemindvajseto mesto.
Med deklicami C je bila najhitrejša Hana Kranjec Žagar (BTC City Ljubljana). Nuša je dirko končala na drugem, Špela je končala na četrtem, Ivana pa na petem mestu.
Pri dečkih B je bil skupni zmagovalec Jaka Špoljar (Adria Mobil). Od naših je bil najboljši Nace na devetem mestu. David je bil petnajsti, mesto za njim pa je končal Aleš. Tine je dirko zaključil na dvaindvajsetem, Lenart pa na sedemindvajsetem mestu.
Srebrno majico pri dečkih A pa je oblekel Gal Glivar (Adria Mobil).
Zlato majico za zmagovalca po točkah je pri dečkih C dobil Anže Ravbar (Adria Mobil) – zbral jih je 63. Jan je bil z 48 točkami tretji. Pri dečkih B je največ točk (66) osvoji Luka Jablanovec (Tropovci). Med dečki A pa se je zlate majice z osvojenimi 74 točkami razveselil Gal Glivar (Adria Mobil).
V razvrstitvi za najboljše hribolazce so na gorskih ciljih v prvi in tretji etapi zbirali točke za rdečo majico s pikami. Pri najmlajših jih je nabral največ Aljaž Turk (Adria Mobil), Marcel pa je bil tretji.
Pri dečkih B je cinobaritno majico osvojil Jan Špoljar (Adria Mobil), pri najstarejših pa Aljaž Colnar (Adria Mobil).

Tudi tokrat smo dokazali, da naš slogan V SLOGI JE MOČ res drži, saj smo skupaj z gasilci, starši in ostalimi prijatelji uspešno spravili pod streho še eno izvedbo dirke za veliko nagrado Idrije.

Rezultati: Bilten 1_2016Bilten 2_2016Bilten 3_2016

Foto Miha Tratnik Bajc : 1.etapa, 2. etapa, 3.etapa

Članek na Bicikel.com, pa še članek o VN Idrije 2013

_MG_8749 _MG_8813 _MG_8886 _MG_8952 _MG_9201 _MG_9291 _MG_9301 _MG_9325 _MG_9364

Rok_04 Rok_05 Rok_10 Rok_09 Rok_08
Rok_06

IMGP4630 IMGP4633 IMGP4636