Na prvo dirko pokala Alpe Adria smo se odpravili v Wolfsberg na avstrijskem koroškem. Ekipa mlajših mladincev v sestavi Martin Lavrič, Žiga Čuk, Simon Čibej, Luka Laharnar, Aljaž Tratnik, Miha Tratnik Bajc in Nejc Mrak, se je spopadla z 69,2km dolgo traso in 74 tekmovalci v konkurenci. Zelo razgiban 17,3km dolg krog, ki so ga prevozili štirikrat, je bil začinjen z dolgim dokaj zahtevnim klancem ter nekaj sto metrov dolgo "špičko" (še malo bolj pokonci nagnjeno ravninmo). 

Videli smo nekaj poiskusov pobegov, vendar nekega resnega napada ni bilo in o zmagi je odločal šprint glavnine, ki ga je dobil Žiga Jerman (Radenska KD Življenje) pred Gorazdom Per (Adria Mobil) in Tadejem Kosovel (Grega Bole Bled). Še najbolje od naših sta se v šprintu znašla Martin in Žiga, ki sta končala na 14. in 15. mestu. Dirko sta znotraj skupine – v času zmagovalca končala tudi Simon na 25. in Luka na 40. mestu. Nekaj manj kot 7 minut za glavnino sta ciljno črto prečkala Aljaž kot 53. in Miha kot 55, še deset minut kasneje pa je v cilj pripeljal Nejc. Povprečna hitrost zmagovalca je bila točno 36 km/h.

V skupni dirki dečkov A in B, bi moral nastopiti tudi Anže Skok, a je zaradi neljubega pripetljaja prišel tokrat le na ogled trase za prihodnje leto …

Rezultati

Fotografije