V nedeljo smo bili na tretji dirki za pokal Slovenije v ciklokrosu in sicer v Gradišču pri Tropovcih. Nekoliko okrnjena ekipa je tokrat štela sedem tekmovalcev od tega tri v barvah Sloge 1902.

Prva sta se s konkurenco spopadla Žiga Čuk in Miha Poljanec (Sava). Odločen začetek četverice v kateri sta bila tudi oba naša. Po dveh krogih je bila v ospredju ostala le še trojka, še vedno z obema našima, krog kasneje, pa je nekoliko zaostal tudi Žiga. V zaključku zadnjega kroga je Miha imel smolo z menjalnikom. Tako je zmagal Jon Božič (Adria). Žiga je Slogi privozil drugo mesto, tretji pa je bil Žiga Horvat (Tropovci). Miha, ki je ob huronskem navijanju zadnjih štiristo metrov pretekel s kolesom na rami, pa je zasedel nehvaležno četrto mesto.

Sledil je štart članov in starejših članov, kjer je smo imeli na štartu štiri, trdno odločene, da se spopadejo s post snežinkinim sindromom. Jure Laharnar v dresu Sloge 1902, Jan Tratnik za Tirol, Dejan Bajt za Amplatz in Žan Podgornik za Arbo Rapso. Že takoj po štartu se je skupina močno raztegnila in kolesarji so odpadali kot po tekočem traku. Izoblikovala se je skupina štirih kjer sta glavno vlogo imela Jan in Matej Lovše, ki je tokrat vozil s ciklokros kolesom. Le malo za njimi pa druga skupina kjer je bil Dejan glavni v lovu za prvimi. Nekoliko za njimi je bil še Žan, še bolj zadaj pa Jure. V zadnjem krogu je najprej moči zmanjkalo Mateju Lovšetu, v samem zaključku pa še Janu, kar sta izkoristila Primož Obal (Tropovci) in Boštjan Hribovšek (Calcit), ki sta do tega trenutka le sledila najmočnejšima. Zmagal je slednji, pred Obalom, Jan pa je prejel pokal za tretje mesto. Žan je ciljno črto prečkal kot enajsti, Jure, ki je bil tokrat bolj v vlogi »letečega navijača«, pa je v kategoriji nad štirideset zasedel sedmo mesto.

Na zadnji dirki smo imeli le enega favorita. Anže Skok je močno potegnil že od štarta, skupaj z njim pa še Nik Čemažar (Sava). Vse štiri kroge sta se izmenjavala v vodstvu, več kot deset metrov prednosti pa si ni priboril nobeden. Tako je ostalo napeto vse do cilja, kjer je bil spretnejši Anže in tako za Slogo 1902 osvojil zmago v kategoriji dečkov do petnajs let.

Nove boje bomo lahko spremljali že to soboto, ko bo v Stražišču pri Kranju na vrsti že četrta pokalna dirka. Vabljeni na ogled in v podporo našim tekmovalcem.

Rezultati

Fotografije Sloga 1902, Lenart Šmid in Jure Zauneker – pomurje.si