Lepa sončna sobota je v Ledine privabila kar lepo število tekmovalcev, ki so se pomerili na četrtem ciklokrosu za Pokal zimske lige in Pokal Slovenije. Letos je bila trasa v spodnjem delu speljana nekoliko drugače kot lansko leto in tako še bolj razgibana. V krogu dolžine 1300m se je namreč nabralo kar 30 višinskih metrov. Nekaj tekmovalcev iz Avstrije ter Bosne in Hercegovine pa je dalo dirki mednarodni pečat. Številni gledalci so bili tako priča zanimivim bojem v vseh kategorijah.

Prve so se na traso pognale ženske nad 15 let z domačinko Tanjo Žakelj  na čelu ter mladinci do 19 let. Med slednjimi jih je dobra polovica vozila v dresih Sloge 1902.  Med ženskami je Tanja Žakelj (Unior Tools team) upravičila vlogo favoritinje in zmaga je ostala doma. Druga je bila Katja Kerpan (HIT Casinos Meblo Jogi), tretja pa Tanja Ivančič (Picibici). Pri mladincih je bil najhitrejši Muhamed Liha (BK Bihač), za njim je ciljno črto prevozil Nedžad Mahnić (Urban X Bos. Krupa), tretji pa je bil Miha Tratnik Bajc (KD Sloga 1902 Idrija). Od petega do sedmega mesta so se razvrstili Simon Čibej, Anže Skok in Patrik KomelAljaž Tratnik je bil deveti, tik za njim pa Žiga Čuk. Kot dvanajsti je dirko zaključil Aljaž Mugerli.

Sledila je dirka kategorije dečkov in deklic do 15 let, ki so vozili nekoliko krajši krog. Pri deklicah je slavila Nika Dečman pred klubsko kolegico Hano Kranjec Žagar (obe Calcit bike team), tretja pa je bila domačinka Nuša Moroz (KD Sloga 1902 Idrija). Pri dečkih je zmagal Matic Kranjec Žagar (Calcit bike team), drugi je bil Jure Rus (Orbea Geax), tretji pa Žan Pahor (Calcit bike team). V našem dresu sta točke osvojila še Aleš Skok kot šesti in Jure Čibej kot deveti.

Na najdaljši 45 minut dolgi dirki so štartali tekmovalci v kategorijah moški 19 do 40 let in moški nad 40 let. Avstrijec Karl-Heinz Gollinger (ASVÖ Radl-Eck Cycling) je bil neulovljiv in tako dokazal, da drugo mesto, ki ga je pred dobrim mesecem osvojil na evropskem prvenstvu v ciklokrosu, ni bilo naklučje. Drugo mesto je za Team Amplatz – BMC osvojil naš nekdanji član Dejan Bajt, tretji pa je bil Jernej Stibilj (Picibici). Peti je bil še en naš nekdanji član Miha Poljanec, ki zdaj vozi za Kranjsko Savo, na osmem in devetem mestu pa sta se zvrstila Slogovca Damjan Jeram in Alen Štucin. Tudi pri moških nad 40 let je zmagal avtrijec in sicer Peter Krebs (ASVÖ Radl-Eck Cycling), drugi je bil Iztok Kuret (KD Alpe), tretji pa Mitja Čadež (KD Sveti Urban). V dresu Sloge 1902 pa je ciljno črto kot četrti prevozil Jure Laharnar.

Rezultati:
Božični ciklokros Idrija-Ledine 2014_rezultati_zimska liga
Božični ciklokros Idrija-Ledine 2014_rezultati_CX pokal;

Foto: Jan Tratnik
Foto: prijavim.se
Foto: Cycling24/7