Tako dobrega maratona se preprosto ne sme prezreti na tekmovalnem koledarju. Korošci so znova pokazali, da imajo odlične enoslednice, ki pa jih znajo tudi dobro izkoristiti. Prav tako vedo kaj tekmovalci potrebujemo na pasje vroč dan. Ohladitev v podzemlju Pece je marsikoga dobro osvežila in izvabila kakšen vzklik veselja. Velikanska lubenica v žrebu nagrad pa je naši trojici še polepšala dan.

Kalčijev moped se je oglasil in že smo vrteli pedala na 31 kilometrski (750 v. m.) in 51 kilometrski (1800 v. m.) dolgi trasi. Svetličič Leo se je podal na krajšo različico in si tako med 100 udeleženci priboril 64. mesto oziroma s traso opravil v 2 urah in 35 minutah. Prvo mesto v kategoriji nad 55 let mu seveda ni ušlo. Bolj kot kolajne pa smo seveda veseli, da se kljub hudi pokškodbi hrbtenice pred natanko tremi leti še vedno trudi in vztraja na kolesu – bravo Lejčk!

Martin Svetličič in Miha Tratnik Bajc sta si zaželela nekoliko več klanca. Martin je na daljši progi dosegel čas 3:28. Krči proti koncu so mu odvzli kakšno mesto in takoje je pristal na skupno 20. mestu. Na Mihov rezultat pa je vplivala zvita veriga, postanek v boksih je na koncu prinesel 5. skupno mesto, s časom 2:55. V kategoriji 16-25 let sta tako dosegla 5. in 2. mesto. Maraton je bil pravzaprav otvoritev festivala Black Hole, ki se odvija ta teden na Koroškem. Zaključil se bo prihodnji vikend s prvo tri dnevno enduro tekmo v Sloveniji.

Rezultati 51km

Rezulatati 31km

BH_02

BH_01

BH_06 BH_05

BH_04 BH_03