Včeraj je po ulicah Ajdovščine potekala dirka za pokal slovenskih mest kjer so trije mladeniči zastopali KD Sloga 1902 in sicer v kategorijah dečkov A in B.

Dečki B so v petnajstih krogih prevozili 18km s povprečno hitrostjo 34,63 km/h. Dirka je bila odločena s skupinskim ciljnim šprintom, ki ga je dobil Žiga Jerman (Radenska KD Življenje) pred Maticom Katrašnik (Sava Kranj) in Martinom Lavrič (Radenska KD Življenje). Luka Laharnar se je dobro držal in je dirko končal na 14. mestu.

Dečki A so vozili dva kroga več (20,4km), povprečna hitrost zmagovalca je bila 36,67 km/h. Razplet pa je bil tukaj nekoliko drugačen. Nekaj krogov pred koncem se je zgodil pobeg dvojice, kasneje pa sta skočila še dva. Dirka je bila tako odločena s šprintom prvih dveh. Zmagal je Matej Mesojedec (Adria Mobil) pred Žigom Franzot (Radenska KD Življenje) in Vitom Petrič (Adria Mobil). Miha Tratnik Bajc in Žiga Čuk sta dobro vozila in na koncu v šprintu glavnine končala Miha kot 13. in Žiga na 19. mestu.

Dobra vožnja vseh treh je potrditev dobrega dela na treningih in lepa popotnica za prihajajoče dirke.

Omeniti pa velja nastop Žige Grošelj (Hit Casinos), ki je v kategoriji mladincev z dobro vožnjo pomagal klubskemu kolegu Nejcu Majeršič do zmage.