Od srede 15. pa do sobote 18. aprila je na Hrvaškem, točneje po kvarnerskih otokih, potekala etapna gorsko kolesarska dirka s pomenljivim imenom 4 islands. Na dirki je sodelovalo kar 88 parov iz devetnajstih držav v kategorijah moški do 45 let, moški nad 45 let, ženske dvojice ter mešane dvojice. V najštevilčnejši konkurenci – moški do 45 let, je tekmovala tudi idrijska ekipa Gotrade v kateri sta pedala vrtela Damjan Jeram (KD Sloga 1902 Idrija) in Tadej Podgornik (SportR.si), za tehnično podporo pa je skrbel Rasto Lapajne (KD Sloga 1902 Idrija).

Prvo etapo je gostil otok Krk s startom in ciljem v Baški. Trasa je bila speljana po peš poteh in deloma po kolesarskih stezah, kjer je bila podlaga večinoma kamnita (grob in oster kamen), nekaj malega pa je bilo tudi asfalta. Na 72km se je nabralo cca 1400m višincev. Damjan in Tadej sta se odločno podala na pot in skoraj do cilja vozila na skupnem petem mestu, le nekaj kilometrov pred ciljem pa sta nekaj dragocenega časa izgubila z menjavo predrte zračnice. Etapo sta tako končala na odličnem sedmem mestu.

Drugi dan se je dirka preselila na otok Rab, kamor so se tekmovalci in spremljevalne ekipe prispeli z ladjo, kolesa pa so prišla s trajektom, ki je nato služil še kot štartna rampa.  Ta etapa je bila nekoliko bolj prijazna do tekmovalcev in koles. Pot je na začetku potekala po grobem kamenju, kasneje pa tudi po milejši in širši podlagi vse do mesta Rab. Tu je bila trasa atraktivno speljana skozi mestno jedro in  čez grajsko dvorišče, pa nazaj do obale in skozi gozd  ter po zahtevnem kamnitem spustu do Rajske plaže in cilja v mestecu Lopar. Tadej in Damjan sta brez zapletov opravila s 65 km in 1100 višinskimi metri ter se v skupni razvrstitvi povzpela na šesto mesto.

Tretji dan je bil na vrsti otok Cres. Oblačno in vetrovno vreme ter po besedah organizatorja najtežja etapa – 70 km in 1500 višincev. Poleg strmih vzponov, prvi z naklonom preko 20% že takoj po štartu, je ponudila tudi strme, tehnično zahtevne spuste polne grobega kamenja in skal, kar je na lastni koži občutil tudi Damjan. Ekipa je etapo zaključila na sedmem mestu.

Zadnji dan so se preselili na na otok Lošinj, kjer jih je čakala še zadnja etapa, katero so organizatorji zaradi dežja in strmih kamnitih odsekov kar precej skrajšali. Ekipa Gotrade je imela tokrat kar nekaj težav, poleg predrte zračnice Tadeja, še bolečine v prsnem košu Damjana, ki so bile posledica padca v prejšnji etapi. Kljub temu je Damjan stisnil zobe in tako je ekipa Gotrade v slogu Petre Majdič po štirih etapah osvojila končno 6 mesto. Vsekakor odličen uspeh. Ekipa je bila z dirko več kot samo zadovoljna in že nestrpno čaka drugo izvedbo te dirke.

Omeniti velja tudi zasluženo zmago ekipe Unior Tools Team v postavi Tanja Žakelj in Urban Ferenčak med mešanimi dvojicami.

Rezultati