V Podsmreki je bila v nedeljo zaključna dirka Slovenskega pokala in Pokala za zlato kolo. Z razliko od lani, ko so kolesarji uživali v sončnem in toplem vremenu, je tokrat dirka potekala v dežju in ne preveč visokih temperaturah. Letos je bila udeležba najboljših slovenskih kolesarjev okrnjena, saj jih je še kar nekaj v tujini. Tako na dirki med drugim tudi ni bilo lanskega zmagovalca Luke Mezgeca.
Na dirki na 21 kilometrov je nastopila peščica amaterjev in le ena amaterka, kasneje pa na 70 kilometrski trasi, člani in članice elite kategorije, tekmovalci pod 23 let ter starejši in nekaj najboljših slovenskih mlajših mladincev. Med amaterji je lansko zmago ponovil Gregor Sikošek (BikeRepublic), drugi je bil Jani Prešeren, tretji pa Miha Bošnjak (oba B.V.G. Gulč-Bts company). Ženska predstavnica je bila Tanja Elzner (Tuš T.E.A.M.).
Start naslednjih kategorij je bil skupen. Prevozili so 70km s povprečno hitrostjo 43,60 km/h. Med moškimi je slavil Marko Kump (Adria Mobil). Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila tuja kolesarja. Drugo mesto je osvojil Albanec Kamberaj  Xuliano, tretje pa Italijan Mattia De Marchi (oba Cycling team Friuli). Med ženskami elite kategorije so se med seboj pomerile kolesarke Btc City Ljubljana. Slavila je Srbkinja Jelena Erić, druga je bila Polona Batagelj, tretja pa Urša Pintar.
Zlato kolo sta osvojila  Polona Batagelj (Btc City Ljubljana) in Gašper Katrašnik (KK Sava Kranj), Simon Špilak pa bo Zlato kolo prejel na podelitvi v klubskih prostorih kluba KD Rog v petek.
VN Avtomojster pa je bila tudi zadnja dirka med poklicnimi športniki za Klemna Štimulaka. Na FB-ju se je zahvalil vsem, ki so ga podpirali, z besedami: “Danes sem odpeljal mojo zadnjo dirko v karieri poklicnega športnika. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki so me skozi vsa leta podpirali in mi stali ob strani. Zahvala ekipama KD Rog in Adria Mobil. Prvi, ker so mi v njej pred 9 leti omogočili dirkanje na takšnem nivoju in ekipi Adrie zato, ker smo skupaj preživeli nepozabna 3 leta. Vsem sotekmovalcem pa sporočam, da se vidimo kmalu – na drugi strani ceste”
Barve Sloge so zastopali Anže Skok, Martin Lavrič, Patrik Komel in Aljaž Mugerli. Dirko so končali vsi Slogovci in sicer Martin s prvo skupino, Anže v tretji skupini, Aljaž in Patrik sta se v cilj prišla solo.

rezultati

slike