Ta vikend smo se s cestno ekipo odpravili na eno najprestižnejših dirk za mlajše mladince v Italiji. Kraj Borgo Valsugana v pokrajini Trento je gostil že 47. izvedbo dirke Coppa d’Oro. Obilica spremljevalnih dogodkov in ogromna množica gledalcev sta pričarala vzdušje kot na največjih dirkah. Na zahtevni 80,2 km dolgi, zelo razgibani trasi, sta bila dva dolga klanca (zadnjega so vozili dvakrat) katerim sta sledila strma spusta nazaj v dolino. Pobeg dneva je uspel Tadeju Pogačar (Radenska AS), ki je osvojil enega od gorskih ter leteči cilj, v zaključnem spustu pa so ga ujeli. S četrtim mestom je Žiga Jerman (Radenska As) ponovil drugo najboljšo slovensko uvrstitev, ki jo je leta 2006 za KD Sloga 1902 dosegel Erik Poljanec.

Naša udeleženca sta strnila svoje vtise:

Martin Lavrič: V nedeljo 14.9.2014 je potekala dirka Coppa d’Oro. Prevoziti smo morali 82 km, ki pa so bili zelo razgibani z tremi daljšimi vzponi. Na startu je bilo približno 400 tekmovalcev zato se je bilo zelo težko prebiti v ospredje. Na zaključnem vzponu sem ostal nekoliko zadaj zato sem na koncu prišel le do 14. mesta s katerim pa sem vseeno lahko kar zadovoljen.

Luka Laharnar: V nedeljo 14.9 ob 10:30 nas je okoli 400 kolesarjev štartalo iz mesteca Borgo Valsugana. Po treh kilometrih je sledila uvodna špica, ki do kolesarjev ni kazala milosti. Na tem klancu se je zaradi velike gneče zgodilo vse mogoče, od padcev, v enega od njih sem bil udeležen tudi sam, do defektov in strganih verig. Tako sem s padcem najprej grupo izgubil, po nekaj kilometrih pa smo jo ujeli nazaj. Na spustu proti vznožju hriba Tenna, pa je spet prišlo do množičnega padca, v kateremu na srečo nisem bil udeležen, saj sem do časa ustavil, problem je predstavljalo le nadaljevanje vožnje, saj je mimo padlih kolesarjev praktično ni bilo mogoče. Tako sem ostal z manjšo skupinico v ozadju in ker ostali sotekmovalci očitno niso imeli pretirane želje ujeti skupino,  sem na žalost tudi jaz predčasno končal.

Rezultati

Video