O društvu

Od leta 1902

KD Sloga 1902

Kolesarsko društvo Sloga 1902 iz Idrije je že vrsto let med nosilci priznanj v vseh kategorijah in disciplinah kolesarskega športa v Sloveniji in na mednarodni ravni. Še posebej pa je poznano kot ekipa, ki odlično dela z mlajšimi kolesarji.

Sama zgodovina društva sega v daljne leto 1902, ko je bil le-ta prvotno ustanovljen. Vojne ujme, pa najbrž tudi razvoj ostalih prevoznih sredstev, so društveno delovanje prekinile, je pa v zdravih ljudeh idrijske doline nenehno tlela ljubezen do narave, prav tako do čudovitega kolesarskega športa. Po poskusih ponovne oživitve društva po 2. svetovni vojni dokončni met uspe leta 1983, ko se Sloga ponovno »rodi«. Sloga, kot jo poznamo danes.

Že sami začetki današnje Sloge društvo postavijo v sam vrh takratnega jugoslovanskega kolesarstva. Takratni vrhunski rezultati tekmovalcev so še bolj navduševali idrijsko in okoliško mladež, da se preizkusi v tej športni zvrsti, ter se pridružijo društvu.

Imena, kot so Valter Bonča, Borut Rovšček, Borut Božič in Jan Tratnik

ponesejo Slogo 1902 in Idrijo na zemljevide evropskih, svetovnih prvenstev in olimpijskih iger, ter v kroge Gira, Toura in Vuelte. Tudi z zmago! Prav to pa dokazuje, da se zlasti z mladimi dela dobro in kakovostno.

Gorsko kolesarstvo

Razvoju gorskega kolesarskega športa v devetdesetih sledi tudi Sloga, zlasti v panogah spust ter olimpijski kros. Prav v slednji pa se sedaj mladi spoznavajo s kolesarskim športom ter tam že dosegajo vidne rezultate.

Ultramaratonske dirke

Da pa se v društvu gleda širše pričajo dejstva, da smo imeli udeležence na ultramaratonski dirki DOS in RAAM, ter številni turni kolesarski izleti za množičnost.

Organizacija tekmovanja

V vsem tem času, se je društvo predstavilo tudi kot dober organizator različnih kolesarskih tekmovanj, za kar je bilo nagrajeno z zaupanjem kolesarske zveze, tudi pri dodelitvah prirejanja državnih prvenstev.

Predsednik
Leon Prezelj
Podpredsednik
Haris Aldžić
Tajnik
Erik Poljanec
Blagajničarka
Martina Prezelj
Strokovni svet
Ivan Poljanec

Trenerji

Pošljite nam sporočilo

Pišete nam lahko na

KD Sloga 1902,
Vojkova 4, p.p. 146,
5280 Idrija

kdsloga1902@gmail.com

TRR: SI56 1915 7500 1882 577
Davčna številka: 35745517
Matična številka: 5244099

Pridružite se nam

Postanite naš član in izkoristite številne ugodnosti,
ki jih ponuja Kolesarsko društvo Sloga 1902 Idrija